Theaterschool SamSam

Klik op onderstaande foto om op de website van Theaterschool SamSam terecht te komen

Klik op onderstaande foto om de brochure met alle info in te kunnen zien

Vanaf augustus 2018 mag ik dramadocent zijn op theaterschool SamSam, voor mij een voorrecht om als persoonlijk begeleider in de gehandicaptenzorg en mijn grootste passie theater te kunnen combineren! Voor mij dus een droom die uitgekomen is!

Theaterschool SamSam heeft theater, muziek, dans en drama op het hoofdmenu staan. 

Vanaf november 2023 breidt SamSam uit! Vanaf dan is het mogelijk om niet alleen op dinsdag maar ook op donderdag de hele dag theater te maken en als dat nog niet genoeg is kan men op woensdagavond terrecht voor een workshop theater maken. De dinsdaggroep vindt in de blokhut te Heel plaatst, de donderdaggroep èn de workshop op woensdagavond vindt plaats in de Weerstand te Roermond.

 

 

Drama-, toneel- en theateractiviteiten geeft mensen met een verstandelijke beperking meer uitdrukking aan hun gevoelens en emoties. Door het spel worden hun communicatievaardigheden, hun zelfstandigheid en hun zelfbewustzijn vergroot. Onze activiteiten spelen in op fantasie, expressie, inlevingsvermogen en samenwerken. De speler zelf ontdekt zijn eigen lichaam, taal, stem, mimiek, gevoel en persoonlijke gedachtes en meningen. Dat maakt het  spelen zo waardevol: experimenteren met je eigen mogelijkheden, die van elkaar en met de thema’s die aan bod komen. Theaterschool SamSam biedt de deelnemers spelenderwijs allerlei mogelijkheden om te blijven groeien en ontwikkelen. Daardoor is het werken met drama activiteiten zeer waardevol. Op deze manier helpen wij de deelnemers volwaardiger burger te worden en aan te sluiten bij wat andere mensen om hen heen ook waardevol vinden. 

Mocht je vragen hebben over deze vorm van dagbesteding, of is je interesse gewekt? Neem dan contact op via het menu 'Contact

Voorstelling 2023

Op 16 mei was het zover, toen stonden onze deelnemers op de planken! De uitvoering vond plaats in C.C. Don Bosco te Heel.