Nieuws

Avontuur in Ruremunde opgenomen in de

collectie van  gemeente archief Roermond

Sinds de publicatie van Avontuur in Ruremunde, op 3 juni 2016, hebben al vele enthousiaste lezers het boek ontdekt. De reacties die de schrijfster Ankie Pijpers-Meisters krijgt, zijn dan ook allemaal zeer positief. Ondanks dat het boek omschreven wordt als een historische jeugdroman, is het ook een aanrader voor volwassen lezers die van een historisch, mooi en spannend verhaal houden.

In Avontuur in Ruremunde is de stad Roermond onderdeel van haar eigen geschiedenis, waarbij de fictieve verhaallijn is geïnspireerd op historische gebeurtenissen. Dat het boek meer is dan alleen maar een fantasieverhaal, blijkt ook uit het feit dat het gemeentearchief van Roermond, sinds kort een exemplaar van Avontuur in Ruremunde in haar collectie heeft opgenomen.

 

Avontuur in Ruremunde genomineerd voor de Harland Awards Romanprijs

Avontuur in Ruremunde op de Harland Award poster (onderste rij)

Avontuur in Ruremunde staat op de lijst van de Harland Awards Romanprijs 2016 waarvan de uitreiking in april 2017 plaats zal vinden.

Tot die tijd beleeft Avontuur in Ruremunde haar eigen avontuur en zal in ieder geval op deze manier weer even in de 'picture' staan!

 

Cadeautip voor Sinterklaas:

Voor elke Roermondenaar, jong of oud (en ieder ander), is het boek Avontuur in Ruremunde een origineel Sinterklaascadeau! Tip de Sint en alle hulp Sinterklazen, zodat iedereen de kans krijgt een tijdreis te maken door het mooie stadje aan de Roer. Te koop bij boekhandel 'de Plantage', Boekenplus, Boekhuis 'De kleine tovenaar', VVV Roermond, maar ook te bestellen via internet op o.a. de Facebookpagina 'Avontuur in Ruremunde', www.ankiepijpers.nl, Bol.com of Bruna.nl 

Via Bruna.nl kunt u tevens een inkijk exemplaar openen, voor de eerste 25 pagina's van het boek

5 oktober Kinderboekenweek 

In het kader van de Kinderboekenweek,

tijdens de finale van de voorleeswedstrijd van

de groepen 6 , 7 en 8 van OBS de Stapsteen te Herten,

is Ankie uitgenodigd om een stukje

voor te lezen uit Avontuur in Ruremunde

en om deel te nemen in de jury.


24 september     

14.00 - 15.00 uur   Signeersessie Boekenplus Roermond

6 juli

11.00-11.30          interview op Radio L1  Luister het HIER terug

 25 juni

11.00-11.30          interview op Radio 3ML

3 juni

14.00-15.30         Boekpresentatie Avontuur in Ruremunde in stadsbibliotheek

 

 

Foto's van activiteiten klik op de camera